Gott Nytt År

Idag är det fest i Svedala, tillsammans med Vivvi och Roger. Först ska de komma hem till oss, därefter ska vi vidare till Mattias och Paulina och äta 3 rätters middag, ska bli skoj skoj!

Jag ska göra något ikväll som det var länge sedan jag gjorde, "inte ha klänning på nyår". Det är så jäkla kallt, så ikväll blir de svarta glansiga byxor, en svart kort glansig kavaj och detta linne:
 Från Zara

Ska även försöka hinna en sväng till min kompis Eleonores mamma Gull-Maj som fyller år idag, får kanske öka takten något.

Gott Nytt År till er!!!

Full rulle me flashback

Usch vad mycket jag sover nu när jag är ledig, somnar dock ganska sent, måste styra upp det efter nyår. Att vara vaken till 1 har jag väl inte varit på länge, så därför känns de lite ovant. Sen sover jag ju till 9, så det känns som halva förmiddagen är borta när jag väl ätit frukost, gjort mig i ordning och allt de där du vet....

Idag är de full rulle (igen), vi som skulle njuta av ledighet och bara slappa, vi har fasen planerat in saker varje varje dag.... Klockan 13,00 idag ska jag träffa Istvan sjukgymnasten, har ska väl knaka och sträcka mig. Sen drar jag hem till pappa där Danne också är och fixar sin bil. Sedan ska vi hem, göra oss i ordning och åka in och se New Moon, vi har bokat de bästa platserna ever... längst bak i mitten i stora fåtöljer, mycket nice.


Å en liten flashback
Den 23/12 var jag insnöad, kunde inte ta mig till jobb, helt sjukt, men vet du vad jag fick se då?? Kolla här: vi snackar 1 meter från fönstret. Hade tänkt lägga upp en film, men min dator gillade inte de förmatet, av någon anledning.,

Som du ser var det ganska mycket snö, kolla här vid bilarna:


Nu är det dags att göra mig i ordning för ett pass av knakning och annat hälsobefrämjande..

Kolla min shoppingdag på nätet

Igår skulle vi åka till Malmö och shoppa innan filmen, men vi var på gymmet till 16,00 och vi skulle hinna hem, duscha, äta och köra in till Malmö igen och se avatar klockan 17,30 som ni förstår blev de något stressigt.
Istället blev de stress som fan och inget shoppande.

Ett nytt försök gjordes idag. Vi skulle först till Jägersro och handla, men vi glömde en ring vi skulle byta, onoff hade inte mobiler man kunde kolla i (de hade bara prototyper......) så den enda shoppingen blev nyårsdrickan :)
Sen åkte vi till Media Markt, eller Markt media som min mamma säger, hihihi. Efter 45 min väntan fick vi veta att den telefonen jag ville ha var slut, kul. sen skulle vi till Entre, men energin tog slut, så vi åkte till Burger King och handla burgare och åkte hem till Dannes kompis Jac och käkade där me honom, hämtade hem de hemma biosystem som Danne köpt av honom och därefter hem.

Jag hade fortfartande shoppingabstinens, så jag webbshoppade lite istället, detta blev det:
En LG KM900 Arena klicka på det blå om du vill läsa mer
LG KM900 ArenaDen har kamera me blixt, GPS och allt man kan önska.

Sen blev det detta på H&M

 á 299:-

á 199:-

á 49,50:-

á 49,50:-

á 79,50:-

hårspänne á 29,50:-


á 249:-

Nu är jag nöjd för dig i alla fall :)

Avatar

Igår var vi och såg Avatar i 3D, så jävla coolt. Det var verkligen en film som var värd att se i 3D. Jag gillade alla fina naturscener i filmen, budskapet och ja allt. Jag vill verkligen rekommondera den till alla.
Avatar 3D 
Vet du inte vad en avatar är? Det är en figur som speglar någon annan person. Som en persons alternativa ego.
Filmen från E E E E E av 5 möjliga :)


Ett helt nytt liv?

Nu ska jag göra ett tappert försök till att tag tag i min blogg igen. Vad har då hänt sedsan sist, jo en farlig massa....
Men varför prata gamla saker när man kan prata om det nya???
Det intressanta är i alla fall att jag tagit tag i min lilla nack/rygg och tydligen höft/knäskada och sökt en sjukgymnast som är bäst!!! Det började med att jag skulle göra en invliditetsutredning, jag kom till en läkare som konstaterade att "Jodå, du har problem, du måste gå till en sjukgymnast". Okej sagt och gjort, några dagar efter läkarbesöket ringer en sjukgymnast och ska boka en tid med mig, hon förklarar att vi måste väla tider mellan 08,00 och 15,30.... äähhh, jag kan aldrig då förklarar jag.
1, jag jobbar 7,30-16,00, är nyanställd och kan inte med att be om att få gå tidigare 2 dagar i veckan...
2, jag jobbar i ystad och har 3 mil dit
jag frågar då om jag kan gå till en privat sjukgymnast vilket är helt okej.

Emma Forsberg ringer då till Rehab center i svedala och ber att få en tid hos den välkända Istvan, vilket gick bra. Jag fick en tid kl 18,30 enbart 3 dagar senare. Kanon! Jag träffar Istvan, hans första fras till mig blev: "Hej, oj oj oj, stackars lilla flicka, du måste ha jätte ont". "Eehhh, hallå, jag har bara tagit av mig jackan och tagit 2 steg hur kan du se det?" Istvan svarar: "Men Emma, du är ju helt sne"... Kul.....

Första sessionen går ut på att jag förklarar att jag vill ha en invaliditetsutredning, Istvan förklarar att jag ska först låta honom arbeta med mig, sen ska vi se hur mycket jag klarar... "Du kanske kan bli återställd, det är ingen omöjlighet" Jippyyyyyy!!!! Istvan tar sedan och knakar ut ryggen, nacken och mina höfter,  Aajjj! Sen låter han mig styrketräna och stretcha, både själv och att han gör de åt mig. Efter varje gång känner jag hur min nacke och rygg börjar leva igen. Det kliar i nerver och triggerpunkter... (detta är bra eftersom det visar att blodet och synapserna börjar fungera) dessa har alltså tidigare varit avstängda. Jag har alltså kompetserat upp hela min nacke och rygg så mycket att det börjar gå ner i höfter och knä. Med andra ord, jag är och har varit ett fysologist vrak. Men det blir ändring på det nu :)

dessutom har jag och Danne börjar styrketräna tillsammans för att bli ännu mer fysiologiskt stark. Livet kan med andra ord levas som tidigare. Jag känner att jag börjar vakna till liv igen, all denna värk och smärta kan delvis eller helt försvinna, går inte att förklara... Ett helt nytt liv, eller kanske få tillbaka sitt gamla. Jag bryr mig inte, vilket som är bra för mig! 


RSS 2.0